Ještě než skončí sezóna jahod, mám tu pro vás recept na rychlou zdravou sváču nebo dezert. Je to rychlovka a do letních teplot naprosto ideální.
Co budeme potřebovat:
korpus
- 2 vejce
- 20g xylitolu /cukru
- 40g hladké špaldové mouky
- 10ml oleje
- 1/2 lžičky kypřícího prášku
- špetka mleté vanilky
- špetka soli
krém
- 250g odtučněného tvarohu
- 140g řeckého % jogurtu
- 20g vanilkového proteinu (lze nahradit 1 lžičkou čekankového sirupu)
- 200g čerstvých jahod
Postup:
- Korpus- Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny 5 minut. Bílky vyšleháme se špetkou soli do pevného sněhu. K vyšlehaným žloutkům přilijeme olej a zamícháme. Následně prosijeme do směsi mouku, vanilku a kypřící prášek, zamícháme. Do směsi natřikrát lehce vmícháme stěrkou vyšlehaný sníh. Hotové těsto přelijeme do formy a pečeme cca 15 do zezlátnutí. Poté necháme vychladnout.
- Mezitím prošleháme tvaroh s řeckým jogurtem a proteinem. Jahody očistíme a nakrájíme na menší kousky.
- Do čistých skleniček navrstvíme upečený piškot, krém, jahody a takto opakujeme.
0 komentářů