Perník se hodí do každý sezóny. V létě do něj můžete schovat cuketu, na podzim zase dýni, jako jsem to udělala já. Taky jsem přidala spoustu koření a navrch krém z čokolády a tvarohu. Ozdobit to můžete i švestkami, ty se budou perfektně hodit.
Pokud si k perníku přidáte jogurt nebo tvaroh vznikne vám plnohodnotná svačina nebo snídaně.
Co budeme potřebovat:
- 280 g hladké mouky (dala jsem 1/3 celozrnné mouky)
- 150 g dýňového pyré
- 125 ml kefíru
- 80 ml řepkového oleje
- 100 g třtinového cukru
- 2 vejce
- 3 lžíce kakaa
- 1 lžíce perníkového koření
- 1 lžička skořice
- 5g jedlé sody
- 1/2 lžička kypřícího prášku
- špetka soli
Krém
- 250g tvarohu
- 50 g 70% čokolády
- 2 lžíce kakaa
Postup:
1. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Formu vyložíme pečícím papírem.
2. Do mísy prosijeme mouku, kakao, jedlou sodu, kypřící prášek, koření a sůl.
3. Vejce vyšleháme do světlé pěny. Přidáme cukr a znovu vyšleháme. Poté po částech přilíváme kefír a olej. Poté přidáme dýňové pyré.
4. Nakonec přidáme suchou směs a stěrkou lehce zapracujeme. Vylijeme do připravené formy. Pečeme 30-40 minut. Po upečení necháme vychladnout.
5. Na krém smícháme všechny suroviny a natřeme na vychladlý korpus. Můžeme ozdobit kokosovými plátky a malinami, tak jak je to na fotce nebo dle chuti.
0 komentářů