Dýňový perník

By Veronika Žmolilová - října 06, 2023

Perník se hodí do každý sezóny. V létě do něj můžete schovat cuketu, na podzim zase dýni, jako jsem to udělala já. Taky jsem přidala spoustu koření a navrch krém z čokolády a tvarohu. Ozdobit to můžete i švestkami, ty se budou perfektně hodit. 
Pokud si k perníku přidáte jogurt nebo tvaroh vznikne vám plnohodnotná svačina nebo snídaně. 

Co budeme potřebovat:

  • 280 g hladké mouky (dala jsem 1/3 celozrnné mouky)
  • 150 g dýňového pyré 
  • 125 ml kefíru 
  • 80 ml řepkového oleje 
  • 100 g třtinového cukru 
  • 2 vejce 
  • 3 lžíce kakaa
  • 1 lžíce perníkového koření
  • 1 lžička skořice 
  • 5g jedlé sody
  • 1/2 lžička kypřícího prášku 
  • špetka soli 
Krém 
  • 250g tvarohu 
  • 50 g 70% čokolády
  • 2 lžíce kakaa

Postup: 

1. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Formu vyložíme pečícím papírem.
2. Do mísy prosijeme mouku, kakao, jedlou sodu, kypřící prášek, koření a sůl. 
3. Vejce vyšleháme do světlé pěny. Přidáme cukr a znovu vyšleháme. Poté po částech přilíváme kefír a olej. Poté přidáme dýňové pyré. 
4. Nakonec přidáme suchou směs a stěrkou lehce zapracujeme. Vylijeme do připravené formy. Pečeme 30-40 minut. Po upečení necháme vychladnout.
5. Na krém smícháme všechny suroviny a natřeme na vychladlý korpus. Můžeme ozdobit kokosovými plátky a malinami, tak jak je to na fotce nebo dle chuti. 


  • Share:

You Might Also Like

0 komentářů