Apple pie řezy

By Veronika Žmolilová - září 20, 2023



Jablečný koláč v té nejjednodušší variantě. Bez válení nebo chlazení těsta. Do hodiny a půl máte i s pečením hotovo. Doporučuju podávat s jogurtem nebo tvarohem pro zjemnění a taky pro větší zasycení a doplnění bílkovin. 


Co budeme potřebovat: 
Těsto 
  • 200 g hladké mouky 
  • 120 g másla 
  • 80 g cukru třtinového 
  • 1 žloutek 
  • 1/2 lžičky soli
Jablečná část 
  • 4-5 ks jablek, nakrájených na tenké plátky 
  • 3 lžíce citronové šťávy 
  • 1 lžička skořice 
  • 1 lžička mletého kardamomu
Drobenka 
  • 100 g hladké mouky 
  • 80 g másla 
  • 60 g cukru 
  • 1 lžíce skořice 
  • 1 lžička kardamomu
  • špetka soli
Postup: 
  1. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Formu (cca 20x20cm) vysteleme pečícím papírem. 
  2. Máslo si rozpustíme na nízkém plameni v rendlíku. Pak přidáme cukr a prošleháme metličkou. Následně přidáme i žloutek, zamícháme. 
  3. Nakonec přidáme po částech mouku se solí a štěrkou vypracujeme jednotné těsto. Hotové těsto přendáme do připravené formy a rozvnoměrně ho rozmístíme po celém dně. Dáme péct na cca 15 minut na 180 stupňů.
  4. Mezitím si promícháme všechny ingredience na náplň a následně si připravíme drobenku. 
  5. Na předpečený korpus dáme jablečnou náplň a zasypeme drobenkou. 
  6. Pečeme při 180 stupních cca 45 minut. Poté necháme vychladnout. 




  • Share:

You Might Also Like

0 komentářů