Tahle kaše je inspirovaná zlatým mlékem(Golden Milk), které se připravuje z mléka a z různých druhů koření. Hlavním kořením je kurkuma, která dodává zlatou barvu, od níž je odvozen i název.
Samotný nápoj jsem sice nikdy nezkoušela, ale zlatou kaši jsem za poslední týdny dělala k snídani tolikrát, že už bych to ani na prstech nespočítala.
Do kaše ráda přidávám banán, abych ji už potom nemusela sladit. Každopádně pokud na vás bude málo sladká můžete použít javorový sirup nebo med. Taky nikdy při přípravě nezapomenu na tvaroh nebo bílý jogurt, nejenže tím kaši dodávám více bílkovin, ale i skvělou krémovou konzistenci. Vyzkoušela jsem kaši s různými druhy mlék, nejvíce se mi osvědčilo sójové mléko, které je lehce nasládlé a tím pádem už nemusím doslazovat. Ale chuťově je dobrá i s mandlovým nebo obyčejným kravským mlékem.
Kaše díky koření opravdu zahřeje, takže bude ideální na nadcházející podzim, ale já ji nepodlehnu ani v chladných letních dnech😀
Budeme potřebovat:
- na 1 porci
- 35-40g ovesných vloček
- 250ml mléka
- 40g banánu
- 1 lžíce tvarohu
- 1/2 lžičky skořice
- 3/4 lžičky kurkrumy
- 1/2 lžičky javorového sirupu
- špetka pepře
- ovoce
- semínka
- mletá vanilka
Postup:
- Vločky vsypeme na pánev a necháme je chvilku opražit nasucho, dokud se nerozvoní- cca 3 minuty. Tento krok můžeme přeskočit, ale pražením získáte intenzivnější a lepší chuť.
- Vločky zalijeme mlékem, přidáme skořici, kurkumu, pepř a popřípadě vanilku, za občasného míchání vaříme 5-10 minut do zhoustnutí. Poté odstavíme z plotny a vmícháme rozmačkaný banán a tvaroh. Můžeme dosladit troškou sirupu.
- Podáváme s čerstvým ovocem, semínky a kokosem nebo s tím, co máte rádi.
0 komentářů