Na mango mě nalákala @foodadyct, která s ním pekla super rolky s mascarpone! Já jsem nakonec udělala odlehčený mangový cheesecake, protože doma máme nejradši krémový věci. Je strašně svěží a lehký, myslím si, že v létě bude úplně ideální.
Co budeme potřebovat:
Korpus
- 60g bebe sušenek
- 60g ovensých vloček
- 1 lžíce kokosu
- 30g kokosového másla/obyčejné máslo
Náplň
- 250g ricotty
- 150g řeckého jogrutu %
- 125 mascarpone
- 20g xylitolu (lze použít i normální cukr)
- 3 vejce
- 250g manganového pyré *
* mangové pyré- zralé mango nakrájíme na kostičky a rozmixujeme ho
Postup:
- Dno formy vymažeme máslem a vyložíme pečícím papírem. Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
- Na korpus rozmixujeme ovesné vločky najemno, přidáme kokos a sušenky, které taky rozmixujeme. Nakonec přidáme změklé kokosové máslo. Pečeme 10 minut, pak vyndáme a necháme stranou. Troubu snížíme na 160 stupňů.
- Připravíme si vodní lázeň tak , že do menšího pekáčku nalijeme nejméně 1 cm vody a dáme dospod trouby, pokud můžete pohybovat rošty v troubě, tak jeden z roštů přesuneme těsně nad pekáček, tím zajistíme skoro nejlepší podmínky pro pečení cheesecaku.
- Na náplň prošleháme riccotu, řecký jogurt, mascarpone společně se sladidlem (xylitolem) a vanilkou. Přidáme mágové pyré prošleháme a následně přidáváme vejce, jedno po druhém, ne najednou. Nešleháme už moc dlouho, stačí jen tak ledabyle, aby se vejce zapracovala.
- Pečeme při 160 stupních 50-60 minut. Okraje by měly být pevné, za to střed stále třaslavý. Necháme Cheesecake v pootevřené troubě dojít ještě 15 minut, poté vyndáme a necháme vychladnout. Po vychladnutí uložíme do lednice nejméně na 1 hodinu, nejlépe však přes noc.
- Nakonec ozdobíme čerstvým mangem a mátou.
0 komentářů