Mangový cheesecake

By Veronika Žmolilová - dubna 22, 2021

Na mango mě nalákala @foodadyct, která s ním pekla super rolky s mascarpone! Já jsem nakonec udělala odlehčený mangový cheesecake, protože doma máme nejradši krémový věci. Je strašně svěží a lehký, myslím si, že v létě bude úplně ideální. 

Co budeme potřebovat: 

Korpus 
  • 60g bebe sušenek 
  • 60g ovensých vloček 
  • 1 lžíce kokosu 
  • 30g kokosového másla/obyčejné máslo
Náplň 
  • 250g ricotty
  • 150g řeckého jogrutu %
  • 125 mascarpone 
  • 20g xylitolu (lze použít i normální cukr) 
  • 3 vejce
  • 250g manganového pyré *
* mangové pyré- zralé mango nakrájíme na kostičky a rozmixujeme ho 

Postup: 

  1. Dno formy vymažeme máslem a vyložíme pečícím papírem. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. 
  2. Na korpus rozmixujeme ovesné vločky najemno, přidáme kokos a sušenky, které taky rozmixujeme. Nakonec přidáme změklé kokosové máslo.  Pečeme 10 minut, pak vyndáme a necháme stranou. Troubu snížíme na 160 stupňů. 
  3. Připravíme si vodní lázeň tak , že do menšího pekáčku nalijeme nejméně 1 cm vody a dáme dospod trouby, pokud můžete pohybovat rošty v troubě, tak jeden z roštů přesuneme těsně nad pekáček, tím zajistíme skoro nejlepší podmínky pro pečení cheesecaku. 
  4. Na náplň prošleháme riccotu, řecký jogurt, mascarpone společně se sladidlem (xylitolem) a vanilkou. Přidáme mágové pyré prošleháme a následně přidáváme vejce, jedno po druhém, ne najednou. Nešleháme už moc dlouho, stačí jen tak ledabyle, aby se vejce zapracovala. 
  5. Pečeme při 160 stupních 50-60 minut. Okraje by měly být pevné, za to střed stále třaslavý. Necháme Cheesecake v pootevřené troubě dojít ještě 15 minut, poté vyndáme a necháme vychladnout. Po vychladnutí uložíme do lednice nejméně na 1 hodinu, nejlépe však přes noc. 
  6. Nakonec ozdobíme čerstvým mangem a mátou. 

  • Share:

You Might Also Like

0 komentářů