Byl to jen takový pokus, když měla přijít babi ke mně na kávu a já pro ni nic neměla. Jako měly bych se před babičkou blýsknout nějakýma buchtama, ale já udělala tyhle kuličky s proteinem a cizrnou, teď se nad tím pousmívám. Nejdříve jsem si myslela, že se mi pokus nepovedl, ale v pravém opaku mě utvrdila taková reakce, kterej neměl tušení z čeho to je a řekl: Tyjo, mňam, to je fakt dobrý, ty koule.
Co budeme potřebovat:
- 1 konzerva cizrny (240g pevného podílu)
- 50g ořechového másla
- 40g vanilkového proteinu
- 20g čekankového sirupu
- 2 lžíce kokosového mouky
- špetka soli
- 90g čokoládových peciček/ nasekané čokolády 70% + 15g do těsta
Postup:
- Slitou cizrnu, sirup, ořechové máslo a sůl vložíme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Poté přidáme protein a kokosovou mouku a pár pulzy ještě rozmixujeme.
- Do směsi přidáme 15g čokolády. Navlhčenýma čistýma rukama tvoříme z těsta kuličky, mělo by to jít poměrně snadno, když máte čisté ruce. Hotové kuličky dáváme na podložku, kterou můžeme dát i do mrazáku na alespoň 20 minut.
- Na dokončení si nad vodní parou rozpustíme zbytek 90g čokolády. Kuličky vyndáme z mrazáku a obalíme je v rozpuštěné čokoládě, necháme je okapat na mřížce a ještě než čokoláda zatuhne můžeme ozdobit například sušenými malinami.
- Kuličky uchováváme v lednici nebo v mrazáku, kde před podáváním necháme trochu povolit.
0 komentářů