Cuketový chlebíček s krémem

By Veronika Žmolilová - května 07, 2021

Co budeme potřebovat: 

  • 200 g cukety
  • 200g hladké špaldové mouky
  • 140g řeckého jogurtu 
  • 50ml řepkového oleje
  • 50g 70% čokolády 
  • 40g třtinového cukru 
  • 20g kakaa
  • 2 vejce ( žloutky a bílky zvlášť) 
  • 1 banán 
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička kypřícího prášku 
  • špetka soli 
Krém
  • 250g polotučného tvarohu 
  • 50g lučiny/ krémového sýra/ mascarpone 
  • 2 lžíce kakaa 
  • 1 banán 
Ozdoba 
  • jahody 
  • lískové ořechy
  • mikrobylinky
Postup: 
  1. Nejprve si připravíme krém. V míse prošleháme rozmačkaný banán, tvaroh, lučinu a kakao. Dáme do lednice a necháme ho tam do té doby, než ho budeme potřebovat. Krém trochu ztuhne za tu dobu. 
  2. Vejce a řecký jogurt vyndáme z lednice alespoň půl hodiny předem, aby měli pokojovou teplotu. 
  3. Cuketu nastrouháme nahrubo, dáme do ceníku a vymačkáme co nejvíce vody. Dáme stranou. Banán rozmačkáme na kašičku. Čokoládu nasekáme na menší kousky. 
  4. Do mísy prosejme mouku, kypřící prášek, skořici, špetku soli a kakao. 
  5. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu, dáme stranou. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, poté za stálého šlehání přilijeme i olej a řecký jogurt. Přidáme cuketu s banánem a promícháme. Pak přidáme po částech směs suchou i nasekanou čokoládou a vytvoříme hustší těsto. Nakonec přijde na řadu sníh z bílků, který zapracuje jemně stěrkou.  
  6. Těsto přelijeme do připravené formy a pečeme 50-60 minut. Po upečení vyndáme z formy a necháme na mřížce vychladnout. 
  7. Na vychladlý chlebíček naneseme krém a ozdobíme nakrájenými jahodami, lískovými ořechy a bylinkami. 
  8. Chlebíček je ještě lepší druhý den, kdy se krém krásně rozleží, ale u nás nezbyde na druhý den skoro nic. 

  • Share:

You Might Also Like

0 komentářů