Tuhle dobrotu připravuju celkem často, a říkala jsem si, že bych se mohlo o ni s vámi podělit.
Co budeme potřebovat:
- 40g ovesných vloček
- 150ml mléka
- 30ml espressa
- 1/2 lžičky skořice
- 1 lžička čekankového sirupu
- krém
- 250g řeckého jogurtu 0% (nebo tvaroh)
- 20g vanilkového proteinu (kdo nemá osladí jinak)
- 2 hrsti malin
- kakao na poprášení
Postup:
1. Vločky opražíme na pánvi dokud nezačnou vonět. Poté zalijeme mlékem a na středním plameni vaříme do zhoustnutí. Nakonec přilijeme kávu, přidáme skořici, čekankový sirup a důkladně zamícháme.
2. Na krém promícháme řecký jogurt s proteinem (kdo nemá protein není nutností, výživové hodnoty budou jiné, ale lze přidat například lžíci sladidla.
3. Připravíme si skleničky a vrstvíme kaši, krém, maliny do té doby až nám nezbyde nic. Povrch poprášíme holandským kakaem a skladujeme v lednici.
0 komentářů