- 200g hladké mouky
- 4 vejce
- 70ml kefíru (může být i mléko)
- 70ml řepkového oleje
- 70g xylitolu/ moučkového cukru
- 7g kypřícího prášku
- špetka soli
- 800ml mléka
- 76g vanilkového pudinku (2 balení)
- 40g čekankového sirupu
Poslední vrstva
- 200g řeckého 0% jogurtu
- 100g zakysané smetany
- mletá skořice
Postup:
1. Nejprve připravíme piškot. Bílky oddělíme od žloutků. Mouku prosejeme do mísy a promícháme společně s kypřícím práškem. Žloutky vyšleháme s xylitolem či cukrem do světlé nadýchané pěny, cca 5 minut. Poté postupně přiléváme olej a kefír. Teď si vyšleháme bílky se špetkou soli do pevného sněhu. Pak přidáme do žloutkové směsi prosátou mouku. Nakonec stěrkou vmícháme do těsta sníh z bílků a vylijeme do formy. Pečeme cca 20 minut.
2. Mezitím, co se nám peče korpus, tak si připravíme pudinkovou náplň. Uvaříme pudink dle návodu a nakonec dosadíme česačkovým sirupem. Korpus vytáhneme z trouby, a například druhou stranou vařečky, nebo čímkoliv jiným, uděláme do korpusu důlky a na ně nalijeme připravený pudink. Necháme zchladnout, poté povrch potřeme řeckým jogurtem smíchaným se zakysanou smetanou a nakonec zasypeme skořicí. Necháme důkladně vychladnout a poté můžeme krájet na řezy.
0 komentářů