Pudinkové řezy

By Veronika Žmolilová - května 22, 2021

  •  200g hladké mouky 
  • 4 vejce 
  • 70ml kefíru (může být i mléko) 
  • 70ml řepkového oleje 
  • 70g xylitolu/ moučkového cukru 
  • 7g kypřícího prášku 
  • špetka soli 
Pudinková náplň 
  • 800ml mléka 
  • 76g vanilkového pudinku (2 balení) 
  • 40g čekankového sirupu 
Poslední vrstva 
  • 200g řeckého 0% jogurtu 
  • 100g zakysané smetany 
  • mletá skořice 
Postup: 
1. Nejprve připravíme piškot. Bílky oddělíme od žloutků. Mouku prosejeme do mísy a promícháme společně s kypřícím práškem.  Žloutky vyšleháme s xylitolem či cukrem do světlé nadýchané pěny, cca 5 minut. Poté postupně přiléváme olej a kefír. Teď si vyšleháme bílky se špetkou soli do pevného sněhu. Pak přidáme do žloutkové směsi prosátou mouku. Nakonec stěrkou vmícháme do těsta sníh z bílků a vylijeme do formy. Pečeme cca 20 minut. 
2. Mezitím, co se nám peče korpus, tak si připravíme pudinkovou náplň. Uvaříme pudink dle návodu a nakonec dosadíme česačkovým sirupem. Korpus vytáhneme z trouby, a například druhou stranou vařečky, nebo čímkoliv jiným, uděláme do korpusu důlky a na ně nalijeme připravený pudink. Necháme zchladnout, poté povrch potřeme řeckým jogurtem smíchaným se zakysanou smetanou a nakonec zasypeme skořicí. Necháme důkladně vychladnout a poté můžeme krájet na řezy.

  • Share:

You Might Also Like

0 komentářů