Borůvkové muffiny

By Veronika Žmolilová - června 05, 2021

Muffiny, ideální rychlovka na výlet, do práce nebo do školy. V poseldní době dělám jen rychlé a zdravé recepty, protože mě tlačí čas. Tyhle Muffins splňují obojí a proto si je můžete dát na svačinu nebo snídani. 

Co budeme potřebovat:

  • 200g hladké špaldové mouky 
  • 200ml podmáslí 
  • 100g lesních borůvek (mražených) - před pečením nerozmrazujeme! 
  • 140g řeckého jogurtu 
  • 2 vejce 
  • 50ml řepkového oleje 
  • 50g čekankového sirupu 
  • 1 lžička kypřícího prášku 
  • 1 lžička jedlé sody
  • Kůra z 1/2 citrónu 
  • Špetka soli

Postup: 

  1. Formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky. Troubu předehřejme na 180 stupňů. 
  2. V jedné míse promícháme mouku, kypřící prášek, jedlou sodu, kůru z citrónu a sůl. 
  3. V jiné míse metličkou prošleháme vejce, poté postupně přilijeme podmáslí, řepkový olej, čekankový sirup, prošleháme a nakonec vmícháme řecký jogurt. Do této směsi vmícháme směs suchou a vytvoříme polotekuté těsto. 
  4. Z borůvek odebereme malou část (cca 1/6) kterou vidličkou rozmačkáme na omáčku ze které uděláme ozdobu navrch muffinů. 
  5. Nakonec vmícháme zbylé borůvky, naposledy promícháme a naplníme připravené košíčky do 3/4, navrch poklademe trochu omáčky z borůvek a vytvoříme mramorování. 
  6. Pečeme 20-30 minut. 

  • Share:

You Might Also Like

0 komentářů