Muffiny, ideální rychlovka na výlet, do práce nebo do školy. V poseldní době dělám jen rychlé a zdravé recepty, protože mě tlačí čas. Tyhle Muffins splňují obojí a proto si je můžete dát na svačinu nebo snídani.
Co budeme potřebovat:
- 200g hladké špaldové mouky
- 200ml podmáslí
- 100g lesních borůvek (mražených) - před pečením nerozmrazujeme!
- 140g řeckého jogurtu
- 2 vejce
- 50ml řepkového oleje
- 50g čekankového sirupu
- 1 lžička kypřícího prášku
- 1 lžička jedlé sody
- Kůra z 1/2 citrónu
- Špetka soli
Postup:
- Formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky. Troubu předehřejme na 180 stupňů.
- V jedné míse promícháme mouku, kypřící prášek, jedlou sodu, kůru z citrónu a sůl.
- V jiné míse metličkou prošleháme vejce, poté postupně přilijeme podmáslí, řepkový olej, čekankový sirup, prošleháme a nakonec vmícháme řecký jogurt. Do této směsi vmícháme směs suchou a vytvoříme polotekuté těsto.
- Z borůvek odebereme malou část (cca 1/6) kterou vidličkou rozmačkáme na omáčku ze které uděláme ozdobu navrch muffinů.
- Nakonec vmícháme zbylé borůvky, naposledy promícháme a naplníme připravené košíčky do 3/4, navrch poklademe trochu omáčky z borůvek a vytvoříme mramorování.
- Pečeme 20-30 minut.
0 komentářů