Co budeme potřebovat:
- 400g krémového sýra
- 200g řeckého jogurtu
- 100ml smetany ke šlehání
- 100g třtinového cukru
- 1 vanilkový lusk/ mletá vanilka
- 4 vejce
- špetka soli
Postup:
- Formu vyložíme pečícím papírem, který nejprve zmuchláme, bude nám lépe držet tvar. Troubu přdehřejěe na 220 stupňů.
- Krémový sýr, řecký jogurt prošleháme s cukrem. Přidáme špetku soli a vyškrábnuté semínka z vanilkového lusku, přilijeme smetanu a nakonec jedno po druhém zašleháme vejce. Hotové tekuté těsto přelijeme do připravené formy a pečeme 25-30 minut.
- Po upečení vyndáme z trouby, necháme na lince vychladnout a poté přesuneme do lednice nejméně na 4 hodiny, nejlépe však přes noc.
0 komentářů