Meruňková buchta

By Veronika Žmolilová - června 17, 2021

Nikdy jsem neměla ráda meruňky tak moc, jako letos. 




Co budeme potřebovat: 

Těsto 
  • 2 vejce 
  • 200ml podmáslí 
  • 200g hladké špaldové mouky 
  • 70g másla- rozpuštěného, zchladlého 
  • 50g třtinového cukru/ Xylitolu 
  • 1 lžíce kypřícího prášku 
  • špetka soli 
náplň 

  • 400g tvarohu ve staniolu 
  • 100g řecký 0%jogurt 
  • 2 vejce 
  • 1 lžíce čekankového sirupu 
  • 1 lžička mleté vanilky
drobenka 

  • 400g meruněk 
  • 30g ovesných vloček 
  • 20g lískových ořechů 
  • 1 lžička čekankového sirupu 
  • 1/2 lžičky skořice 
  • 5g másla 

Postup:

  1. Ingredience na těsto- vejce a podmáslí vyndáme nejméně hodinu předem z lednice. 
  2. Formu 20x30cm vyložíme pečícím papírem. Předehřejeme troubu na 180 stupňů. 
  3. Nejprve si připravíme náplň a drobenku. Na náplň prošleháme tvaroh s řeckým jogurtem, vejci, čekankovým sirupem a vanilkou. Meruňky omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na menší kousky. 
  4. Na drobenku konečky prstů promícháme ovesné vločky s čekankovým sirupem, studeným máslem, skořicí a rozpůlenými lískovými ořechy. Dáme do lednice než ji použijeme. 
  5. Teď je na řadě těsto. Vejce společně s cukrem či xylitolem vyšleháme do světlé nadýchané pěny, zhruba 5 minut. Poté postupně přilijeme rozpuštěné vychladlé máslo a podmáslí. Do směsi prosejeme mouku s kypřícím práškem a solí. Hotové těsto přemístíme do formy, navrstvíme připravenou náplň, nakrájené meruňky a zasypeme drobenkou. Pečeme cca 30-40 minut. Pak vyndáme z trouby, necháme vychladnout a poté můžeme podávat. 




  • Share:

You Might Also Like

0 komentářů