Nikdy jsem neměla ráda meruňky tak moc, jako letos.
Co budeme potřebovat:
Těsto
- 2 vejce
- 200ml podmáslí
- 200g hladké špaldové mouky
- 70g másla- rozpuštěného, zchladlého
- 50g třtinového cukru/ Xylitolu
- 1 lžíce kypřícího prášku
- špetka soli
náplň
- 400g tvarohu ve staniolu
- 100g řecký 0%jogurt
- 2 vejce
- 1 lžíce čekankového sirupu
- 1 lžička mleté vanilky
drobenka
- 400g meruněk
- 30g ovesných vloček
- 20g lískových ořechů
- 1 lžička čekankového sirupu
- 1/2 lžičky skořice
- 5g másla
Postup:
- Ingredience na těsto- vejce a podmáslí vyndáme nejméně hodinu předem z lednice.
- Formu 20x30cm vyložíme pečícím papírem. Předehřejeme troubu na 180 stupňů.
- Nejprve si připravíme náplň a drobenku. Na náplň prošleháme tvaroh s řeckým jogurtem, vejci, čekankovým sirupem a vanilkou. Meruňky omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na menší kousky.
- Na drobenku konečky prstů promícháme ovesné vločky s čekankovým sirupem, studeným máslem, skořicí a rozpůlenými lískovými ořechy. Dáme do lednice než ji použijeme.
- Teď je na řadě těsto. Vejce společně s cukrem či xylitolem vyšleháme do světlé nadýchané pěny, zhruba 5 minut. Poté postupně přilijeme rozpuštěné vychladlé máslo a podmáslí. Do směsi prosejeme mouku s kypřícím práškem a solí. Hotové těsto přemístíme do formy, navrstvíme připravenou náplň, nakrájené meruňky a zasypeme drobenkou. Pečeme cca 30-40 minut. Pak vyndáme z trouby, necháme vychladnout a poté můžeme podávat.
0 komentářů