Meruňky jsem nikdy moc nemusela, ale letos to je úplně naopak. Navíc mi brácha přivezl skoro deset kilo meruněk, takže mám co dělat. Jestli potřebujete taky zdělat meruňky nebo si chcete zkrátka jen upéct něco dobrýho, tak zkuste tenhle Cheesecake. Je lehoučkej, takže ideální do teplých dnů. Jo a korpus se mi nechtěl dělat z kupovaných sušenek, tak jsem si udělala domácí a je to mnohem lepší:)
Co budeme potřebovat:
- 100g hladké mouky
- 20g kakaa
- 50g másla
- 1-2 lžíce studené vody
- 10g třtinového cukru
- špetka soli
Náplň
- 300g meruněk
- 250g polotučného tvarohu
- 200g ricotty
- 180g cream cheese (Philadelphia..)
- 2 plátky želatiny
- 50g třtinového cukru
- 1 lžíce vanilkového pudinku/kukuřičného škrobu
Postup:
- Dno formy vymažeme máslem a vyložíme kolečkem z pečícího papíru. Okraje necháme volné.
- Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
- Na korpus dáme do mixéru mouku, kakao, cukr a špetku soli. Poté přidáme na kostičky nakrájené maslo a několika pulzy promixujeme, vznikne nám jakási drobenka. Nakonec přidáme 1-3 lžíce ledové vody, promixujeme. Přesuneme do formy a lžící nebo dnem skleničky zarovnáme a upěchujeme. Pečeme 10 minut, poté vyndáme.
- Připravíme si vodní lázeň tak , že do menšího pekáčku nalijeme nejméně 1 cm vody a dáme dospod trouby, pokud můžete pohybovat rošty v troubě, tak jeden z roštů přesuneme těsně nad pekáček, tím zajistíme skoro nejlepší podmínky pro pečení cheesecaku.
- Želatinu dle obalu necháme nabobtnat. Meruňky rozmixujeme na pyré. Nabobtnalou želatinu dáme rozpustit na pár sekund do mikrovlnky a poté rychle zamícháme do meruňkového pyré.
- Tvaroh, ricottu, cream cheese a cukr krátce prošleháme. Poté přidáme i meruňkové pyré- trochu si můžeme nechat na ozdobu.
- Přidáme kukuřičný škrob a poté jedno po druhém vejce. Nešleháme moc dlouho, stačí jen tak ledabyle, aby se vejce zapracovala. Nalijeme do formy, povrch můžeme ozobat zbylým meruňkovým pyré.
- Pečeme při 160 stupních 50-60 minut. Okraje by měly být pevné, za to střed stále třaslavý. Necháme Cheesecake v pootevřené troubě dojít ještě 15 minut, poté vyndáme a necháme vychladnout. Po vychladnutí uložíme do lednice nejméně na 1 hodinu, nejlépe však přes noc.
0 komentářů