Ze Znojma jsem si přivezla obří broskve a udělala z nich tenhle cheesecake- uvnitř a nahoře jsou karamelizovaný broskve Korpus jsem zase udělala bez sušenek, protože je domů moc nekupujeme a pro křupnutí jsem nahoru nasypala granolu.
!!! Ps.: při přípravě můžete broskve udělat všechny najednou a polovinu uložit do lednice a pak použít na zdobení a nebo jako já, udělat nejdřív půlku dovnitř cheesecaku a nahoru je udělat znovu až při zdobení:)
Co budeme potřebovat:
- 100g hladké mouky
- 45g másla
- 1-2 lžíce studené vody
- 10g třtinového cukru
- špetka soli
- 1/2 lžičky skořice
Náplň
na broskve
- 400g broskví (počítáno bez pecky)
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce třtinového cukru
krém
- 200g řeckého 0%jogurtu
- 200g ricotty
- 200g cream cheese (může být Light verze)
- 3 vejce
- 50g třtinového cukru
- 1 lžíce vanilkového pudinku/kukuřičného škrobu
Postup:
- Dno formy vymažeme máslem a vyložíme kolečkem z pečícího papíru. Okraje necháme volné.
- Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
- Na korpus dáme do mixéru mouku, skořici, cukr a špetku soli. Poté přidáme na kostičky nakrájené maslo a několika pulzy promixujeme, vznikne nám jakási drobenka. Nakonec přidáme 1-2 lžíce ledové vody, promixujeme. Přesuneme do formy a lžící nebo dnem skleničky zarovnáme a upěchujeme. Pečeme 10 minut, poté vyndáme.
- Polovinu broskví nakrájíme na tenké plátky. Do rendlíku dáme 1/2 lžíce másla a 1/2 lžíce cukru přidáme broskve a na středním plameni za občasného míchání necháme zkaramelizovat (cca 3-5 minut) a poté necháme vychladnout.
- Připravíme si vodní lázeň tak , že do menšího pekáčku nalijeme nejméně 1 cm vody a dáme dospod trouby, pokud můžete pohybovat rošty v troubě, tak jeden z roštů přesuneme těsně nad pekáček, tím zajistíme skoro nejlepší podmínky pro pečení cheesecaku.
- Řecký jogurt, ricottu, cream cheese a cukr krátce prošleháme.
- Přidáme kukuřičný škrob a poté jedno po druhém vejce. Nešleháme moc dlouho, stačí jen tak ledabyle, aby se vejce zapracovala. Nalijeme do formy. Pečeme při 150 stupních 50-60 minut. Okraje by měly být pevné, za to střed stále třaslavý. Necháme Cheesecake v pootevřené troubě dojít ještě 15 minut, poté vyndáme a necháme vychladnout. Po vychladnutí uložíme do lednice nejméně na 1 hodinu, nejlépe však přes noc.
- Na dokončení zopakujeme krok číslo 4 a ozdobíme zkaramelizovanými broskvemi cheesecake. Můžeme také posypat granolou nebo oříšky.
0 komentářů