Broskvový cheesecake

By Veronika Žmolilová - srpna 05, 2021

Ze Znojma jsem si přivezla obří broskve a udělala z nich tenhle cheesecake- uvnitř a nahoře jsou karamelizovaný broskve Korpus jsem zase udělala bez sušenek, protože je domů moc nekupujeme a pro křupnutí jsem nahoru nasypala granolu.
!!! Ps.: při přípravě můžete broskve udělat všechny najednou a polovinu uložit do lednice a pak použít na zdobení a nebo jako já, udělat nejdřív půlku dovnitř cheesecaku a nahoru je udělat znovu až při zdobení:) 

 Co budeme potřebovat: 

  • 100g hladké mouky 
  • 45g másla 
  • 1-2 lžíce studené vody
  • 10g třtinového cukru 
  • špetka soli  
  • 1/2 lžičky skořice 

Náplň 

na broskve 

  • 400g broskví (počítáno bez pecky) 
  • 1 lžíce másla 
  • 1 lžíce třtinového cukru 
krém 
  • 200g řeckého 0%jogurtu 
  • 200g ricotty 
  • 200g cream cheese (může být Light verze) 
  • 3 vejce 
  • 50g třtinového cukru 
  • 1 lžíce vanilkového pudinku/kukuřičného škrobu

Postup:

  1. Dno formy vymažeme máslem a vyložíme kolečkem z pečícího papíru. Okraje necháme volné. 
  2. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. 
  3. Na korpus dáme do mixéru mouku, skořici, cukr a špetku soli. Poté přidáme na kostičky nakrájené maslo a několika pulzy promixujeme, vznikne nám jakási drobenka. Nakonec přidáme 1-2 lžíce ledové vody, promixujeme. Přesuneme do formy a lžící nebo dnem skleničky zarovnáme a upěchujeme. Pečeme 10 minut, poté vyndáme. 
  4. Polovinu broskví nakrájíme na tenké plátky. Do rendlíku dáme 1/2 lžíce másla a 1/2 lžíce cukru přidáme broskve a na středním plameni za občasného míchání necháme zkaramelizovat (cca 3-5 minut) a poté necháme vychladnout.
  5. Připravíme si vodní lázeň tak , že do menšího pekáčku nalijeme nejméně 1 cm vody a dáme dospod trouby, pokud můžete pohybovat rošty v troubě, tak jeden z roštů přesuneme těsně nad pekáček, tím zajistíme skoro nejlepší podmínky pro pečení cheesecaku. 
  6. Řecký jogurt, ricottu, cream cheese a cukr krátce prošleháme. 
  7. Přidáme kukuřičný škrob a poté jedno po druhém vejce. Nešleháme moc dlouho, stačí jen tak ledabyle, aby se vejce zapracovala. Nalijeme do formy. Pečeme při 150 stupních 50-60 minut. Okraje by měly být pevné, za to střed stále třaslavý. Necháme Cheesecake v pootevřené troubě dojít ještě 15 minut, poté vyndáme a necháme vychladnout. Po vychladnutí uložíme do lednice nejméně na 1 hodinu, nejlépe však přes noc. 
  8. Na dokončení zopakujeme krok číslo 4 a ozdobíme zkaramelizovanými broskvemi cheesecake. Můžeme také posypat granolou nebo oříšky. 

  • Share:

You Might Also Like

0 komentářů