Tiramisu tartaletky

By Veronika Žmolilová - září 09, 2021

Co budeme potřebovat: 

Křehké těsto
  • 120g hladké mouky 
  • 20g mandlové mouky 
  • 50g moučkového cukru 
  • 60g másla 
  • 1/2 velkého vejce (30g) 
  • špetka soli 
Kávové cremeux 
  • 250ml mléka 
  • 2 žloutky
  • 2 lžíce rozpustné kávy/20ml espressa
  • 50g cukru 
  • 30g másla 
  • 15g kukuřičného škrobu/hladké mouky 
  • 1 plátek želatiny 
Mascarpone krém 
  • 150g mascarpone 
  • 75ml smetany ke šlehání 
  • 20g cukru 
  • Holandské kakao 

Postup:

  1. Veškeré ingredience na těsto smícháme rychle na vále nebo v mixéru a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do potravinářské fólie a necháme odpočívat alespoň hodinu v lednici.  Po menších částech těsto vyvalujeme do tloušťky asi 3-4 mm a vykrajujeme z něj kolečka o průměru 10 cm. Tato kolečka vkládáme do ráfků o průměru 6 cm. Těsto důkladně vymačkáme do krajů, abychom měli rovné dno a přebytky těsta odřízneme nožem. Tartaletky klademe na plech vyložený pečícím papírem.  Dno tartaletek propícháme vidličkou a dáme na chvíli mrazit – cca 10 minut.
  2. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 20 minut. Necháme vychladnout.    
  3. Želatinu necháme nabobtnat v 1 lžící vody. V rendlíku zahřejeme mléko a rozpustnou kávu. V misce smícháme žloutky, cukr a kukuřičný škrob do podoby kašičky. Do této směsi přidáme trochu ohřátého mléka, řádně promícháme a vlijeme zpátky ke zbývajícímu mléku do rendlíku. Za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme do zhoustnutí cca 3 minuty. Poté odstavíme z plotny a vmícháme nabobtnalou želatinu a máslo. Půlku piškotu namočíme v kávě, dáme doprostřed tartaletky a zalijeme krémem až po okraj tartaletky. Dáme do lednice na nejméně 2 hodiny vychladit. 
  4. Na mascarpone krém vyšleháme mascarpone, smetanu a cukr dotuha.  Přemístíme krém do cukrářského sáčku se zdobící špičkou a ozdobíme jím všechny tartaletky. Před podáváním zasypeme kakaem.


  • Share:

You Might Also Like

0 komentářů